Zadnji trening pred izpiti

V nedeljo, 12.6.2016, smo planirali izvesti zadnji trening pred spomladanskimi JZS izpiti. Zjutraj je bilo vreme zelo kislo. Tako sva z Leo, ki je edina kandidatka za spomladanske izpite, odločila, da ne greva v mokro steno in se rajši prestavima na suho in toplo. Drugih kandidatov za trening ni bilo, tako sva rekla, da greva v Maribor.

Ker se da poligon narediti skoraj vsepovsod, sva se zavlekla na podstrešje MC Pekarne. Zelo dober prostor za trenirati. Mogoče bi na Savinjskem bilo več tečajnikov, če bi trenirali na podstrešju gostilne. Ali pa bi se vsi tečajniki že zataknili pred šankom in ne bi zmogli naprej. Začela sva z ogledom in planom. Najprej sva s telesi ometla pajčevino, prah pa so stresali iz tramov bendi, ki so se pripravljali na koncert.

Lei sem naredil odlično zaj* prečko. Tu sva naletela na oviro. Vedno, ko smo trenirali prečko, smo si lahko pomagali z izpetjem kratke popkovine tako, da smo nogo oprli v steno, rit malo dvignili in se izpeli. Sedaj je bila situacija drugačna, ker nimaš oporne točke. Malo sem razmišljal o možnostih. Za nasvet sem še poklical Uroša, za kar se mu zahvaljujem. Če ste v takem primeru, ni potrebno veliko komplicirati. Prestaviš ročni žemar pod sidrišče in si tako pomagaš izpeti kratko popkovino. Varovani smo na zavori in prsnem žemarju.

Ko je že bila kar dobro izmučena od prečke, si je naredila še vozel in se še tam malo namučila. Za zaključek sva potrenirala še aretacijo pol biča in vse vozle. Odlični trening, ki so ga na koncu popestrile radovedne natakarice, ki so hitro zbežale, ko sem jih hotel opremiti. Na štajerskem že dobro napreduje naslednja zlata jamarka, ki bo gnala kolesje jamarije na tem koncu. Trenirala sva: Lea Pavrič in Maks Petrič

Zapisal: Maks Jamski; Foto: Maks Jamski

Ni komentarjev:

Objavite komentar