Veliki vikend za Štajersko jamarsko druščino

V soboto in nedeljo, 11.6 in 12.6.2016, so potekali izpiti za pripravnika reševalca in reševalca. Na ta vikend sta se tudi pripravljali dve izmed naših zlatih štajerskih jamark. Za nekaj mesecev sta se odrekli našim skupnim potepanjem po jamah in basanju s čokoladami in drugimi slaščicami. Svoj prosti čas, ki sta ga imeli za jame, sta porabljali za treniranje in gradnjo temeljev znanja za jamarsko rešavalno tehniko.

Vsi smo bili veseli njune odločitve, saj bomo tako na Štajerskem vsi bolj varno hodili po jamah. Tudi Bernardu je lahko v ponos, da njegov reševalni center sestavlja večina reševalk. Tako nam je vsem rastel ponos, da sta punci trenirali in vlagali trud na usposabljanjih, kjer sta s svojimi vprašanji črpale znanje in izčrpavale inštruktorje. Postajali sta vedno boljši in boljši. Samozavest v manevre jima je počasi zrasel. Tako sta tudi izpit opravili brez večjih zapletov.

Vse pohvale in čestitke, punci. Vso srečo v nadaljni poti, saj to je šele začetek, ki se je zelo dobro začel. Čestitke od Štajerskih jamarjev Jerici Koren in Katarini Kotnik. Vsi smo zelo zelo veseli in ponosni! Več o poteku dneva si lahko preberete na: www.sinigoj.si/2016/06/brez-povodca



Zapisal: Maks Jamski; Foto: Arhiv JRS

Ni komentarjev:

Objavite komentar