13. junij 2016

Trening in že 6. Metuljev dan

V nedeljo 5.6.2016 smo imeli v načrtu se odzvati na Petrino povabilo na že 6. Metuljev dan v parku Topolšica. Ker je bila prireditev v popoldanskih urah, je bil še čas, da skočimo v plezališče Florijan izpopolniti vrvno tehniko. Lea je želela napredovati in se nauči opremljati. Jeseni želi opremljati v Breznu presenečenj, v nadaljevanju Preboldski sladki greh. Pa sva se začela počasi spuščati in ponavljati teorijo opremljanja. Šlo je zelo dobro in že sva bila v previsu stene. Ko sva opremljala steno, je prišla Valerija in prinesla odlične borovničeve palačinke. Ker gre Lea na izpit, sem ji naredil tudi prečko. Za demonstracijo in tudi malo za ponovitev je šla najprej Valerija. Nato je še Lea zlezla čez poligon in ura se je prevesila že proti našemu odhodu.

Čas je bil, da začnemo pripravljati svoje mesto, kjer smo se predstavljali na Metuljevih dnevih. Kot vsako leto na istem mestu so nas lahko našli otroci, ki smo jih z vrvjo dvignili visoko v krošnjo drevesa, kjer so strahopetno mahali svojim staršem. Na mizi so lahko našli album, plakat od Snežne jame, revijo Jamar itd... Ker imamo zelo privlačno točko, smo imeli veliko gnečo. Malo smo se že utrudili in začeli smo močno pogrešati družino Solar. Ko je bil čas malice, je prišla zamenjava. Delo dvigovanja je vzel Filip, tako sem lahko šel malo naokrog.

Res, na Metuljevih dnevih lahko otroci vidijo vse. So kot v pravljični deželi, ker pridejo na kup čebelarji, policaji, gasilci, piloti z jadrilico, konji, psi itd... vse jih pričaka na enem mestu in jim polepša dan. Vreme nam je služilo odlično in nam prihranilo mokrih dežnih kapljic, ki jih je bilo v sosednjih krajih polno. Tako smo zaključili odlični 6. Metuljev dan. Petra, vse pohvale za organizacijo, naslednje leto se pa vidimo spet pod istim drevesom.

Trenirali smo: Valerija Petrič, Lea Pavrič in jaz.
Pomagali na Metuljevih dnevih: Slavko Hostnik, Valerija Petrič, Lea Pavrič, družina Solar, Boris Brusnek, Peter Robida

Zapisal: Maks Jamski; Foto: Lea Pavrič

Ni komentarjev:

Objavite komentar