Delovna akcija v Snežni jami

V nedeljo, 9. oktobra 2016, smo imeli v Snežni jami delovno akcijo, da po koncu sezone v jami uredimo poti, stopnice in podeste za naslednje leto. Ob 7. uri smo se dobili v Preboldu pred klubom in se skupaj odpravili proti Raduhi. Ko smo na parkirišču pred jamo prelagali stvari in opremo v Juretov džip, so pričele narahlo naletavati snežinke. Kar precej se je ohladilo in že smo razmišljali, kakšno bo vreme, ko bomo prišli iz jame po koncu akcije. Pred jamo nam je Tone razdelil naloge in vsak se je lotil svoje.

Glavni elektro team - Grega, Jure in Rok so se lotili zamenjave reflektorjev in njihove priključitve na vtičnice. Nato je sledilo fiksiranje, uravnavanje stopnic in naravnavanje podestov v vhodnem delu jame. Gre za najbolj zahtevno delo, zato so pri tem sodelovali skoraj vsi udeleženi na akciji. Tone je uredil tudi premikajoče kamnite plošče na vrhu Sneženega gozda. Z Gregom in Janijem pa smo odšli na konec turističnega dela in nakopali ter nasuli zadnji del poti. Vmes pa so Tone, Grega in Silvo tudi pridno skrbeli za fotodokumentacijo naše akcije.

Ko smo končali, sem se vrnila na površje, kjer pa sem zagledala prestrašeno skupino žensk (ne vem, kateri od nas jih je tako prestrašil), ki bi si rade ogledale jamo. Sicer so že skoraj teden dni prej klicale, da bodo prišle, a ker potem tega niso potrdile, kot so obljubile, nismo vedeli, da bodo prišle. Pa sem jih peljala, da si ogledajo našo jamo, ki so si jo izbrale za prijeten izlet.

Ko smo z vsem delom v jami končali, smo se že pošteno premraženi, odpravili v našo brunarico. Se preoblekli, pobrali opremo in odpravili v dolino na malce pozno kosilo. Za nami je še ena delovna akcija, s katero smo izboljšali našo razsvetljavo in uredili pot v jami. Tako bodo naši turisti varno in še lažje občudovali lepote te edinstvene jame. Hvala vsem za opravljeno delo in dobro družbo!

Delovne akcije smo se udeležili: Tone, Edo, Silvo, Jani, Dani, Jure, Grega, Gregi, Rok in Alenka.

Zapisala: Alenka; Foto: Silvo in Grega

Ni komentarjev:

Objavite komentar