Čiščenje plezališča Rnek – Florijan

V nedeljo, 10.4.2016, smo se zbrali v velikem številu, da uredimo prostor, kjer treniramo, kajti zavedamo se, da je to naš najpomembnejši prostor. Ob prejšnjem obisku smo opazili veliko stvari, ki jih bi bilo dobro urediti. Tako smo se zagnali eni z grabljami, drugi z motikami, tretji pa z lopato in smo začeli. Najprej se je pokosilo travo, nato pograbilo veliko listja. Do vrha smo uredili potke, tako da naslednjič še samo deske za stopnice zabijemo in smo zaključili ta del.
Do vrha, kjer se začne opremljati, so sedaj tri potke, tako, da ni več dileme, kje začeti opremljati poligon. Ker je bilo dela veliko in nam je začelo kruliti po želodcih, smo si vmes privoščili odlično malico. Potem je sledil najtežji del: z Gregom sva šla očistiti zgornji del stene, kjer se je že lani pokazalo, da je zelo krušljivo. Ker so prej rastli grmi, je bilo še vredu, ko pa so se lani grmi porezali, je postalo zelo nevarno za trenirati. Tako da sva se z Gregom lotila zelo resno in čistila zelo temeljito, kolikor sva seveda lahko, ker so spodaj varovali cesto. Zelo prometno je tu in ne bi bilo dobro, če bi kamen zadel v kakšen avto.
Naslednje leto bo treba ponoviti, ker se bodo še pojavili kamni, kajti nekaj jih še drži zemlja, ki se bo čez leto hitro sprala. Potem ko smo končali garaško delo, so punce še šle trenirati. Kar ni jim zmanjkalo energije, tako so trenirale do 19:00 zvečer in še bi, če nas ne bi začela loviti tema (dober izgovor za nas, moške, ki se nam ni dalo več). Zelo dobro izkoriščena nedelja. Zahvaljujem se vsem, ki ste prišli pomagat čistiti.
Delali smo Valerija Petrič, Janko Stropnik, Lea Pavrič, Mateja in Filip Solar, Grega in jaz.
Foto: Katarina Kotnik in Grega


Maks Jamski

Ni komentarjev:

Objavite komentar