Obisk Rotovnikove jame in Mornove zijalke po Slavnostni seji ŠJK Podlasice Topolšice

Po slavnostni seji smo šli si ogledati še Rotovnikovo jamo, ki je s svojimi 55 metri pravi biser. Jama je turistična, ampak je sedaj zaprta. Jerica je dobila idejo, da bi si jo lahko ogledali in jo pokazali širši jamarski srenji. Mislim, da so bili naši obiskovalci navdušeni, da so si jo ogledali in s tem lažje preživeli ure na občnem zboru Jamarske zveze Slovenije. Druga jama je bila Mornova zijalka.
Po enourni debati ob kavici pred hotelom je ostali del ekipe, ki ni šel na občni zbor JZS, šel do Mornove zijalke. Nekateri so šli izpred hotela peš čez Lom. Čakala jih je eno in pol urna hoja. Mlajši del ekipe - to so bili Vinko, Lea, Boštjan in Sara - so rekli, da bodo uporabili tehnologijo in so si skrajšali pot ter se odpeljali do gostilne Grebenšek. Ker so imeli krajšo pot, so imeli čas za nadaljnje neumnosti pri jami.
Na poti do jame sta fanta srečala žalik ženi, ki sta ju povedli do Mornove zijalke. Ob vhodu jih je pozdravil ujetnik žalik žen, katerega obraz so vklesale v zunanji del stene ob vhodu v jamo. Ekipa si je jamo podrobno pogledala in našla zanimive vijolične vzorce po steni.
Hitro jim je začela delovati domišljija. Posneli so foto zgodbo, v kateri je v jamo zataval mladenič Boštjan in sta ga žalik ženi ugrabili in ga pokončali s primitivnim hladnim orožjem, kar je vidno na slikah. Na poti navzdol so nastavili ovire prihajajočemu delu ekipe. Iz prepada so zvlekli veje in z njimi ustvarili tek čez ovire. Verjamem, da so se bolj namučili s postavljanjem ovir, kot pa drugi del ekipe s pospravljanjem. Za pozdravček pa so jim na mostu le narisali prijazen nasmeh. Na poti do avta sta se ekipi srečali in posneli skupno fotografijo. Nato so jo mahnili proti hotelu, saj jih je Topolški bazen že vabil v svoj objem. Napisano po Lejini pripovedi.


Maks Jamski, Foto Lea Pavrič

Ni komentarjev:

Objavite komentar