Dve novi reševalki in Metuljevi dnevi




8-10.06.2018

Vikend, kot vikend bi lahko napisal. Ampak ni bilo tako za vse. Dve jamarki iz naših koncev sta polagali zelo težaven izpit.
Katja pove: » V petek zvečer smo pisali teste, sobota je potekala kot vedno delo v steni. V nedeljo sva bili vodji skupine in jaz sem bila na svojem delu še spremljevalec nosil. Murćija smo z mojo ekipo še nesli do kombija... »
Katja je bila vodja skupina dva in tistih nekaj sotrpinov na sliki je bilo pod njenim vodstvom. Videti so nasmejani tako, da ni bilo prehudo ali ni bila prehuda.
Vsekakor je bilo naporno in veliko vloženega truda. Rezultat je, da sta postale jamarske reševalke. Tako bo naš nerodni korak v jami brez skrbi.
Čestitke Jerica in Katja.
Metuljevi dnevi
V nedeljo smo člani ŠJKP Topolšica sodelovali na Metuljevih dnevih v Topolšici. Lea,Veles,Janko in jaz Valerija smo postavili svojo stojnico čisto na začetek pri gasilnem domu. Dež nam je kar zelo ponagajal močil nam je letake in gradivo ki smo ga imeli na stojnici. Kljub temu smo pogumno kljubovali dežju in vetru in se uspešno predstavili kar nekaj obiskovalcem.
Nekdo od fantov ki so radovedno pristopili je izrazil željo da se nam pridruži ker je to željo potrdila tudi mami imamo upanje da dobimo novega jamarja.
Ker se vreme ni uneslo smo nekje po peti uri pospravili predvsem zaradi našega najmlajšega člana in odšli domov. Lahko povem, da kolikor smo uspeli videti ostalo je bilo zelo dobro organizirano in metuljevi dnevi so sigurno tudi letos uspeli.
Zapisali: Valerija, Katja in Maks Jamski ; Foto: Grdin, Čuk, Kotnik in Valerija

Ni komentarjev:

Objavite komentar