Uspela sta – spomladanski izpiti



16.06.2018, sobota.
Prišel je dan, ko se rešimo naših tečajnikov, ki smo jih gnetli kar nekaj časa. Tokrat smo se odpeljali v Hotovlje, kjer je JD Gorenja vas organiziralo jamarske izpite na čast svoji obletnici – 35 let delovanja, za kar jim želimo vse najboljše.
Mišljeno je bilo, da bomo izpite opravljali najprej v kamnolomu Marmor Hotovlje, ampak so tudi oni tam praznovali svoj jubilej. Tako smo se prestavili malo višje v njihovo klubsko plezališče, kjer pa oni gnetejo svoje tečajnike.
Jutranja senca v grapi je povzročila pravi hlad. Tečajniki so dobili v roke teste, ob čemer jim je razmišljanje pogrelo možgane in so pozabili na hladno ozračje. Gregi je gubal čelo in pisal in pisal. Simon je spisal, oddal in že smuknil v opremo ter čakal na novo zadolžitev. V roke sta dobila papir s točkami, ki jih morata opraviti.
Simon šel preplezati poligon, Gregi pa je šel do druge stene, kjer je kazal znanje opremljanja. Tako sta krožila in kazala svoje znanje inštruktorjem, ki so kandidate budno nadzirali. Kar kmalu sta imela podpisane vse točke. Nato je tudi Katja oznanila, da teoretično znanje zadostuje za pozitivno.
Sem si oddahnil in se razveselil, da smo na Štajerskem pridobili Simona – pripravnika jamarja in Gregija, ki je postal jamar. Sedaj pa smo že v mislih na raziskovanjih, kjer se bo pridobljeno znanje lahko s pridom uporabljalo.
Čestitke Simonu in Gregiju!
Zapisal: Maks Jamski ; Foto: Simon Araus in Maks Jamski

Ni komentarjev:

Objavite komentar