Topolška mladina



6.5.2018, nedelja.
Žiga in Filip sta se nam prvič pridružila 8.11.2014 v Šmihelu, kjer smo prikazali vrvno tehniko in jamarsko delo skavtom. Kmalu sta obiskala Železno jamo, usvojila znanje in v prvo resno jamo smo se spustili v Osoletovo jamo.
Tako sta hitro napredovala in sedaj sta že pokazala znanje vrvne tehnike gasilskim operativcom Nazarje.
Dan prej je še Filip testiral svojo kondicijo v Rakunovem breznu. Tja smo se odpravili v večerni uri - Valerija, jaz in Filip z namenom, da požemari 5-krat gor in dol in če se ne bo vrv prežgala od hitrosti, je super. Vrv in njegovo srce je zdržalo, tako, da se bo s polno močjo vrnil v svet podzemlja.
Tako sta brata Solar povedala in pokazala nadobudnim mladim gasilcem, kako se lahko jamarska vrvna tehnika pomeša v njihovo delo. Nato sta se še spustila čez most in pokazala, kako se jamarsko tehniko uporablja v praksi. Videli so, da se lahko ustaviš tik nad vodo in odžemariš, preden bi se namočil.
Vzporedno s tem prikazom vrvne tehnike gasilcem pa je v plezališču Florjan potekal trening vrvne tehnike. Tam smo se znojili v steni, dokler nas ni Lea rešila s sladoledom. Alenka pa nas je razveselila s prigrizki. Tako je trening potekal brez lakote in počasi se vsa mladina na Štajerskem razvija v neustrašne raziskovalce.
Zapisal: Maks Jamski ; Foto: Filip Solar, Filip Kunto

Ni komentarjev:

Objavite komentar