Začeli smo se učiti

Slovenščina | English
17.01.2018, sreda.
Leto 2018 se je začelo. Kot vsak začetek leta in nato še spomladi namenimo za trening. To leto smo se odločili, da pričnemo kar zgodaj trenirati. Kandidatov za jamarstvo nam ne manjka na štajerskem. Iz Prebolda čakamo še Gregija, da pokaže vse svoje znanje za jamarja. Tudi njihova nova članica Tina se bo počasi pričela učiti in privajati na jamarsko dejavnost. Od Tirskih zmajev je Rafko pripeljal Klemna, da se nauči zahtevne tehnike. Iz Topolšice pa sta Filip in Simon, ki gresta na izpit za jamarja. Nekaj je še novih, ki pa se, kot Tina privajajo na jamarsko življenje.
Tako smo se zbrali v Lepi Njivi, kjer je bilo vsem najbližje. Zbrali smo se v majhni kuhinji z namenom, da se eni prvič soočijo z vozli in njihovo uporabo, drugi pa obnovijo znanje in se naučijo še kakšnega novega. Ko smo se vsi zbrali na kupu, nas je bilo kar 17. Tako, da smo prostor napolnili do zadnjega kotička.
Takoj smo začeli štrikati z vsemi kosi vrvi, ki so se našli. Ostali so pa čebljali o jamarskih dogodivščinah. Takšen mali čebelji vrvež je bil, dokler nismo prištrikali do večerje. Tam se je vrvež malo umiril v druge tone. Tako smo mi že začeli trenirati in se pripravljati na varne obiske naših prelepih skrivnostnih jam.
Če se nam želiš pridružiti, pa kar piši na stajerski.jamarji@gmail.com in obvestili te bomo o naslednjem druženju. Kot Žiga reče za preprosto jamarsko življenje – »sj ni važno, sam da je fajn«.
Zapisal: Maks Jamski ; Foto: Alenka in Lea

Ni komentarjev:

Objavite komentar