Dan za Savinjo

Petek, 8.6.2017

Na povabilo Zavoda za varstvo narave na območju Celja smo bili povabljeni na prireditev Dan za Savinjo. Skupaj z jamarskim klubom Črni galeb Prebold smo se odzvali vabilu. Pripravili smo predstavitev za osnovnošolske otroke iz šol Luče, Rečica ob Savinji, Nazarje in Mozirje, ter za vse obiskovalce, ki so želeli spoznati jamarje in njihovo dejavnost.

Seznanili smo jih z jamarstvom na splošno, jamarsko opremo, JZS in njihovimi službami, kot so reševalna služba, varstvo jam, kataster in vsem, kar spada zraven. Predstavljalo se je tudi Snežno jamo in Veternico. Otroci in učiteljice so z velikim navdušenjem poslušali našo predstavitev, hrati pa so na veliko postavljali vprašanja. Pokazali smo jim veliko slik, kar je otroke zelo pritegnilo, za nagrado pa smo jim razdelili pobarvanke z motivom na temo jamarstva, da so jih lahko pobarvali.

Tako smo jim približali jamarstvo, jim pokazali, kaj počnemo in jih seznanili, da je v njihovi bližini veliko jam, ki čakajo na nove raziskovalce, da jih raziščejo.

Zapisala: Valerija Petrič; Foto: Valerija Petrič

Ni komentarjev:

Objavite komentar