Predstavitev JRS v Velenju

V soboto, 14.5.2016, je v Velenju potekalo 22. regijsko tekmovanje usposobljenosti ekip prve pomoči, civilne zaščite in Rdečega križa. Tam se je poleg drugih strokovnih služb predstavljala tudi naša Jamarska reševalna služba. Vreme ni bilo sončno, zmerno je deževalo, kar pa ni zmotilo našega namena.

Jerica in Katarina sta šli z Bernardom trenirat pod veliko drevo in tako pri naključnih sprehajalcih zbujali radovednost, kar jih je prisililo, da so se ustavili in pogledali. Postavljali sta žičnico, dvojno škripčevje, snemanje skozi vozel itd... Z Leo sva šla pogledati tekmovalna delovišča ekip prve pomoči. Na delovnih točkah sva opazovala reševanje skupine ljudi, ki jih je presenetil potres in se je nanje porušila stena. Potem sva si še pogledala delovišča, kjer je bila aktualna problematika: delo z migranti. To delovišče je po najinem mnenju bilo zelo težavno, saj je bilo zaradi jezikovne bariere ugotavljanje vzroka poškodbe zelo težko. Slavko je med tem ostal pri kombiju, kjer zaradi slabega vremena ni bilo preveč obiska in zanimanja.

Po koncu dogodka je sledilo še kosilo. Ker je naš vodja centra, Bernard, prava faca, je s sabo pripeljal še skalo. Tam so lahko punce povadile vrtanje in izdelovanje sidrišča z uporabo fixa. Dopoldne je hitro minil in odšli smo vsak po svoje.

Sodelovali smo: Lea Pavrič, Bernard Štiglic, Katarina Kotnik, Jerica Koren, Slavko Hostnik in jaz. Mimo nas je prišla pozdravit tudi Mateja Mazgan z otročički.

Zapisal: Maks Jamski

Ni komentarjev:

Objavite komentar