22 februar 2016

Mačkovica

V nedeljo, 7.2.2016, je Jerica organizirala za svoje prijatelje, ki so imeli srečanje na Rakeku, še jutranji jamarski izlet po jami Mačkovica. Zbrala se nas je lepa skupina, bilo jih je kar 7 takšnih, ki so bili prvič v jami. Deževalo je, ko smo se začeli oblačiti v jamarsko opremo.
Z Jerico sva morala kar dobro napeti oči, da sva se spomnila poti, ampak je šlo brez problema. Ko smo preplezali Dimnik, smo jamarji uživali v pogledih začudenih obrazov, ko so se soočili z ožino. Po ožini smo se sprehodili po ogromni dvorani. Previdno smo stopali po siginih kopah. Tam sem ljudi ustavil in rekel, da je čas za čokolado. Med sladkanjem je Jerica rekla, da gremo do sifona. Zavili smo v drugo smer in ko smo naredili krog, smo videli, da tu ne bo sifona. Med vračanjem smo našli pravo smer, ampak je bilo prenevarno in smo se raje vrnili. Po spuščanju po Dimniku sem poklical Leo, da je slikala začudene obraze, ko sem jih jaz kar potegnil dol, da je gravitacija naredila svoje.
Po koncu je sledil še jamarski krst. Bili so zelo ubogljivi in lepo nastavili rit, po kateri je padla težka vrv. Po koncu smo bili deležni odličnega kosila, hvala kuharicam in kuharju. Odlično druženje in lep izlet, kljub deževni nedelji - mi smo ji zbežali.
Jamarji, ki smo vodili: Lea Pavrič, Mateja in Žiga Solar, Jerica Koren, Jernej Godeša JK Rakek in jaz.
Maks Jamski; Slikala Lea

Ni komentarjev:

Objavite komentar