11. akcija v Dihalniku Keramika

V soboto, 6.2.2016, smo imeli plan, da gremo v Brezno nad Maroltovo jamo, vendar se je to spremenilo.
Ko smo se peljali iz Mozirja, je Filip rekel, če gremo v "Keramiko" in spremenil se je plan. Dolgo se nismo odločali, ker je vreme bilo res krasno in je bilo vredno preživeti sončni dan pred in v „Keramiki“.
Na prejšnji akciji smo imeli težave z ognjem, saj smo imeli premalo papirja ga nismo mogli podkuriti, trudili pa se tudi nismo, ker nam to ni v navadi. Zato smo se na poti ustavili pred smetnjakom in vzeli ven vrečko, v kateri je bil papir, da bomo naredili ogenj. Ko smo jemali ven papir in ga dajali pod dračje, smo videli, da so notri tudi plenice. Po postavitvi tabora smo začeli z delom.
Lotili smo se večanja luknje pred meandrom, da bomo v prihodnje lažje delali. Mogoče smo malo pretiravali to se mi je zazdelo takrat, ko sem videl, da se lahko Lea tam že obrača za 360 stopinj. Itak ne škodi narediti malo večji prostor, se ne bo nihče zato pritoževal. V meandru se sedaj lepše vidi nadaljevanje, ko smo pobrali vso zemljo in kamenje na stiku te razpoke in meandra. Lahko se uležeš in pogledaš v črni konec meandra, ki nas vleče, da nadaljujemo.
Filip je vmes plezal po drevesih, ker videt pogreša brezna in se je moral nekako zadovoljiti s primanjkljajem. Vmes je prišel še pomagat Rok. Akcijo smo zaključili tako, da smo šli Filip, Lea in jaz še pogledat Maroltovo jamo. Uspešna akcija, na kateri smo jamarili Lea Pavrič, Filip Solar, Rok Kvas in jaz.
Maks Jamski; Slikala Lea

Ni komentarjev:

Objavite komentar