Sušenje salam na steni v Florjanu ali trening vrvne tehnike



24.05.2020, nedelja
To leto se je nabralo kar nekaj tečajnikov, ki so že komaj čakali, da pričnemo v plezališču Florjan s treningi.
Tako smo izbrali nedeljo, da razmigamo možgane in sklepe. Najprej sva z Leo, kljub nočnemu dežju, z nekaj napora zakurila. Kot bi čutila, da bo Mateja potrebovala ogenj za pripravo kosila.
Kar kmalu so prišli naši najmlajši tečajniki, s katerimi smo se učili vozle. V naše konce je prišel trenirati tudi tečajnik Benjamin iz JK Kamnika. Ko so prišli še tisti, ki se pripravljajo že za jamarja, so pa opremili steno.
Tilen in Mateja sta se lotila prečk in zoprnega vozla na vrvi. S Simonom sva potrenirala snemanje ponesrečenca.
Beni iz Kamnika pa je ugotovil, da naša vrvna tehnika čisto drugačna, kot jo je bil vajen v stenah pri plezanju. Zato mu je Lea hitro svetovala, naj pozabi, kaj se je tam učil, kajti tu bo zopet polno novih zadev. Tako smo ko mravlje plezali gor in dol.
Medtem pa se je že kuhala izpod Matejinih rok okusna juha. Za čas kosila smo si vzeli odmor in se okrepčali, za povrhu še pa nekaj torte.
Dan je hitro mineval in tečajniki so imeli že utrujene možgane od toliko informacij. Sezono treningov smo otvorili in sedaj s polno paro gremo naprej.
Zapisal: Maks Jamski ; Foto: Maks

1 komentar:

  1. Mi je všeč vsak pristop, posebej pomembni pa so pogovori ob ognju, kjer se kmalu pokažejo pravi jamarski talenti in v bodočnosti vrhunsko usposobljeni jamarji. Srečno, Jože JD Karlovica

    OdgovoriIzbriši