Z najmlajšimi podlasicami v Vravarjevo luknjo



Četrtek, 4.6.2020
Najmlajše podlasice, ki se jih je v klubu nabralo že za celo gnezdo, smo popeljali v Vravarjevo luknjo. Na žalost si je Kai zlomil roko, zato bo sedaj nekaj časa odsoten na teh akcijah in ga bomo kar pogrešali.
Tako sva z Valerijo, ki je postala kar naša klubska oma, peljala Teota in Velesa v Vravarjevo luknjo. Jama se nahaja v kraju Lepa Njiva in je pravi mali labirint. Ustrašili se nismo niti temnih oblakov, optimistični, da bomo smuknili v jamo, preden se bo ulilo.
Naš optimizem se je obnesel. Ko smo prišli pred vhod, je začelo padati. Tako smo hitro splezali čez vhodno stopnjo in si pomagali v vhodni rov. Iz tega rova smo zavili proti drugem vhodu, ki se odpira sredi stene in nudi zelo lep razgled. Tam smo si privoščili čokolado in nadaljevali naše plazenje po rovih.
Fanta sta dobro sledila, le Valerija se je malo pritoževala nad obliko rovov. V stranski kamrici smo opazili enega netopirja, ki pa ga nismo predolgo motili. Splazili smo se v višje dele jame. Tam sem Teota poslal, da naj zaokroži po enem izmed rovov. Nato je še Veles ponovil njegovo pot in svoji omi skočil v objem.
Teo je s tal pobral nekaj kosti, ki jih je Veles poskusil, če so še užitne. Ko smo prebrskali vse po jami, smo se splazili ven, kjer je dež že ponehal. Akcijo smo zaključili z odličnimi toplimi sendviči pri Valeriji izpod rok najboljše ome.
Zapisal: Maks Jamski ; Foto: Maks Jamksi in Veles

Ni komentarjev:

Objavite komentar