Pohod v spomin Rajka Bračiča



26.10.2019,sobota
Pohod v spomin na Rajka Bračiča Zopet smo se zbrali jamarji s štajerske regije, da se s pohodom spomnimo našega prijatelja in odličnega jamarja Rajka Bračiča. Pridružili so se tudi iz drugih koncev Slovenije. Tokrat smo se odločili, da našo pot do spominske plošče pričnemo na planini Podvežak.
Dan je bil že prav poletno vroč in hoja res prekrasna. Prelepi zlati odtenki macesnov so nas spremljali na naši poti. Ker sta bila z nami tudi Slavko in Ivo, smo slišali zanimive zgodbe in prigode iz odkrivanja najglobljega brezna na štajerskem, Zadnikovo brezno. Ivo Zadnik je tudi tisti, po katerem se jama imenuje in je bilo prav prijetno hoditi ob takem raziskovalcu in prisluhniti njegovim spominom. Verjetno bi jih nabral še več, če mu zdravstveno stanje ne bi preprečilo nadaljevanja jamarske kariere.
Od spominske plošče se je skočilo na Veliki vrh Moličke planine in nato nazaj na planino Podvežak. Za konec pa še na pico v odlično gostilno z imenom bar Liza, ki jo kličejo drugače tudi disko Liza. Tam smo zaključili naše prijetno druženje.
Zapisal: Maks Jamski ; Foto: Slavko Hostnik, Bernard Štiglic

1 komentar: