Po 33 letih zopet v Brezno v Križnici

  
10.5.2020, nedelja

Po 33 letih smo Podlasice zopet obiskale Brezno v Križnici. To je bila tisti čas Jankotova prva jama, v katero se je spustil. Med raziskovanjem je takrat zasul dva sojamarja. S Slavkotom sta 1 uro rabila, da sta ju odkopala.
Tudi tokrat je bilo Brezno v Križnici prvi spust za nekatere nove člane. Za vse ostale pa je bila odlična priložnost, da smo razgibali svoje zakrnele sklepe.
Tako smo se odpravili po poti in nato v strmino, ki je našemu klubu znana, saj veliko raziskujemo na tem koncu.
Filip se je lotil opremljanja in mu je šlo odlično za prvič. Med tem je drugi del ekipe meril dve novi jami, ki sta bili v bližini.
Eno smo poimenovali Čipsova jama. Za vhodnim delom ima rove, ki so zloženi kot čips v škatli. Najmlajši pa si jo bodo bolj zapomnili po velikih količinah čipsa, ki so ga uživali med raziskovanjem.
Potem smo se sprehodli ob stenah še do ene nove zijalke. Ime smo ji dali po naših novih tečajnikih: Teo-Kai zijalka. Nato smo se nekateri pridružili prvemu delu ekipe v 15 metrov globokem Breznu v Križnici. Nadaljevanje je zasuto. potrebno bi bilo kopanje.
V jami najdemo lepo jamsko okrasje in kar nekaj jamskega mleka.
Potem smo zunaj še opravili krst Teota in Tanje, ki sta bila prvič z nami. Nato smo zagrizli v hrib in do gozdne ceste. Pri avtih smo napadli stare klubske zaloge pijače. Pri počivanju pa smo čuvali na pasje dreke, da ne bi vseh pohodili, da bi ostalo kaj še za druge.

Se še vrnemo!
Zapisal: Maks Jamski ; Foto: Filip Kuntu, Janko in Valerija

Ni komentarjev:

Objavite komentar