Z Aleksandrom Reberškom v jami Veternici

Tokrat nas je obiskal Aleksander Reberšek, poslanec Državnega zbora. Že dolgo si je želel ogledati našo dobroveljsko krasotico – jamo Veternico. Tako smo se zbrali v nedeljo, 8. maja in se podali v njene globine.

V vhodnem rovu nas so nas pričakale večje količine plavja iz preteklih mesecev. Zato so nekateri deli rova postali kar precej ozki. A to nas ni zaustavilo. Kar nekaj živali iz površja je tu našlo svoje začasno zatočišče. Ker smo vedeli, da bo malce ozko, smo prejšnji dan malce za hec Alexu nastavili nekaj listkov z motivacijskim besedilom.

Ves trud je bil poplačan, ko smo se prebili do jezera. Razkazali smo mu tudi najpomembnejše dele v jami. Razvila se je debata o pomembnosti varovanja jam kot podzemnega skladišča pitne vode. Ker je Alex tudi gasilec, planinec, lovec, prostovoljec in še bi lahko naštevali ter tako podobno kot mi neposredno povezan z naravo, smo mu z veseljem odgovarjali na njegova vprašanja o delovanju in raziskovanju v jamarstvu. Morda pa pride tudi v naše vrste;)

Nas je pa tudi Alex navdušil s svojim zbiranjem dogodivščin, spominov in spoznavanja ljudi, ki bogatijo njegovo življenje. V življenju mrgoli lepih trenutkov, le ujeti jih je treba, da jih lahko vsakič znova podoživljaš.

Njegovo doživetje si lahko ogledate tukaj: VIDEO - za ogled klikni tukaj

Alex, hvala za obisk in se vidimo naslednjič

Zapisala: Alenka; Foto: Lea in Alex

Ni komentarjev:

Objavite komentar