Rakunovo brezno

Na Miklavževo nedeljo sta dve punci zbrale zadosti znanja in poguma, da obiščeta jamo. Zbrali smo za ta dogodek Rakunovo brezno, ki je super za prave začetne jamarske izzive. Na vhodu me je zagrabila skrb, ko sem videl velike črne pajke, kajti nisem vedel, koliko straha je pa za te stvarnike. Ampak opazila sta jih šele na poti ven, ki pa ni bilo izbire, kot samo potegnit rit skozi rov na površje.
V jami smo ogromno klepetali in se basali z starimi čokoladami. Leja je dobila vtis, da se samo hranimo in čvekamo, kasneje pa veliko govorimo, kaj vse smo naredili. No je treba priznati, da so delovne akcije pri nas, kar velikokrat kulinarične narave. Lani v Kebrovi luknji smo med kopanjem rova 20. letnega šepetanja kuhali vročo čokolado.
Drugače se zelo trudimo in garamo. Z Gregom sva ugotovila, da če bi Rok narisal Klemenška pred božičem, bi ga lahko v 3D obliki sprintali mu bi služil načrt, kot novoletna smrečka, Andreja bi samo na končne krake rovov obesila kuglice.
Prototipni 2D model 3D Klemenškove smrekce
Med jutranjim zborom smo se srečali z mladimi fanti, ki so šli opremljat Sevškovo rupo ali Ravbrajevo brezno. To omenjam samo zato, da nebo nekatere grabila panika, da na štajerskem samo punce prihajajo v naše vrste. Jamarali smo Grega in Andrej Ramšak, Filip, Žiga in Mateja Solar, Lea Pavrič in jaz.
Zapisal Maks Jamski; Slikal Grega

2 komentarja:

  1. s katerim fotoaparatom je to slikano?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sony a6000 http://www.sony.si/electronics/fotoaparati-z-izmenljivimi-objektivi/ilce-6000-body-kit

      Izbriši